Roq752.jpg?width=1024&height=752

Roquefort AOP

Prvi je francuski sir, koji je davne 1925. godine dobio oznaku zaštićenog porekla! Iako se spominje od 1. veka nove ere, stekao je popularnost tek u srednjem veku. Karlo VI je 4. juna 1411. dao monopol za proizvodnju ovog sira stanovnicima Roquefort-sur-Soulzon regije u južnoj Francuskoj. sign

Karakteristike Rokfor sira.

Rokfor se pravi od ovčijeg mleka.

Rokfor se pravi od ovčijeg mleka.

Rokfor je meki, baršunasti sir sa plemenitim plesnima.

Rokfor je meki, baršunasti sir sa plemenitim plesnima.

Vreme zrenja ovog sira je 5 meseci.

Vreme zrenja ovog sira je 5 meseci.

Bele boje, oštrog ukusa, kremaste i blago vlažne teksture.

Bele boje, oštrog ukusa, kremaste i blago vlažne teksture.

Klasični partner za ovaj francuski plavi sir su Sotern vina.


Savršena ravnoteža kiselosti i slatkoće, izvrsno uravnotežuju Roquefort.



DOĐI I PROBAJ

Prodavnica:

Kalenić pijaca, lokal 222, Beograd

Uto – Ned, 8:00 – 16:00

TC Delta City, prizemlje, Novi Beograd

Pon – Ned, 10:00 – 22:00

Društvene mreže